Tuesday, January 4, 2011

aKu takut !!!

benda ni jadi tadi pagi....aku takut,, yer sangat takut...RUMAH AKU HAMPIR DIPECAH MASUK !!!!....

semalam aku dok umah ngan budak pengkid 2,, jujur die baik tapi aku xselesa dengan die... tapi aku perlukan die sebab ainon xder kat umah tunang die meninggal isnin lepas...semoGa arwah diberkati...aku xder la kisah sangat pon sebab aku tdo bilik aku Ju (pengkid) tdo bilik die, cuma kami pon takut dok umah tu then pasang sume lampu....alhamdulilah,, selamat malam semalam....

paGi tadi,, ju selalu g keja kol 7.45 gitu la,,, aku lak g keja dlm 8.30....selalu time ju g keja aku tdo lagi..tapi arini aku bangun awal lak,, dalam kol 7.40 aku da mandi...mase ju g keja aku ngah mandi...ju ni klo g keja die mmg xakan kunci mangga kat grill umah, die just log pintu jer....

hati aku xsedap time mandi,, sbb aku terpikir ju ni klo kuar xakan kunci mangga..so aku mandi cepat2,, pas2 amek kunci n cek sama ade ju kunci mangga ke x??....betoll ju xkunci..xper la aku kunci mangga n log sekali pintu...aku pasti dan sangat yakin aku log pintu...xkan la aku ni bodoh nak bukak pintu dok umah sorang2..pas2 aku pon salin baju dok kat bilik...

mase aku dalam bilik aku dengar ade orang bunyi2 cam orang buka pintu umah....cam kuat bunyinya...rumah 2 mmg selalu kawan2 masuk, so, mula-mula aku ingat kawan2 aku masuk la,,, tapi lama bunyinya cam xsiap2 buka kunci,, so aku buka pintu bilik n nak tengok sape...

ya Allah...menggigil aku....takut aku sangat takut bile tengok pintu yang dilog tadi terbuka sikit....spontan aku terus tutup, n aku rase owg 2 da lari.....aku call kawan aku,, aku periksa bilik air,,dapur takut ade owg....dalam setengah jam aku duduk kat pintu,, aku xberani g mane2...aku takut,, takut owg bunuh aku,, takut owg rogol aku....aku sorang2...takut sangat...

pas2 dalam setengah jam kawan aku datang....tapi penceroboh 2 xsempat buka grill cuma sempat buka pintu yang di log jer.....

syukur sangat sebab aku sempat mangga pintu umah pas mandi..klo x aku xleh bayangkan ape yang jadi pada aku..........

3 comments:

IceCreamLover09 said...

Hati2 la...Skrg dah keje kat luar ddk luar...Apa2 pon kena jaga2 ya. Kalau blh pastikn keselmtn rmh sblm tido. Dunia skrg mcm2 yg blh jadi. Tabahkan hati Diang...

bio-jai said...

hahaha..rindu kat kata2 ice cream...u sorang jer yg gune tabah...u punyer ayat special la....

tq icecream,, 2 la pengajaran agar lebih berhati2.....

bio-jai said...
This comment has been removed by the author.