Wednesday, August 19, 2009

geng ati kering + lani n the geng...sure gempak!!!

jeng...jeng...jeng...

18 ogos ari 2 sangat menyeronokkan dalam idop misz pejai....nak tau xnape...jom kite bace sesame...banyak ati akan terluke disini...

peringatan klo xkuat semangat jgn bace...wkakakak..

aku da lame rancang nk men beskal ngan kuey teow n ice-cream...ice cream poyo punye idea la ni sume...aku ni dgor je nk main beskal rase tegamam sekejap..kowg nk taw sbb pe???

jeng..jeng..jeng..

sebenarnya aku bukan pe, aku ni xtahu naik beskal,,, ye ar paling2 pun aku main time aku umo 7-8 tahun, pas2 mak aku xsuke aku main2, campul gaul rata ngan bdk2 kat umah aku 2...die takot aku kene colek..wkakaka...ye la dr kecik van amek dpn umah g balik sek...klo nk g jln mak ngan abah anto..hua3..klo nk kuar pon kene jmpe mak ngan abah lu...nasib baik kwn2 aku baik, hua3,,,(aja, fuad, razeq, ain, su, zam, ajid, dll la)..isyh nie aku citer ape lak nie..hua3

k sambung lek, 2 la yg wat aku tergamam dgor ajakan ice-cream tu, aku reti ke xlagi naik beskal erk??? kowg rase reti x..hua3

pas2 aku ajak la lani n the geng joint dayung basikal sesame...die owg ni superman , batman, atromen ke wonder pets?? terer gler dayung beskal nk g tasik kejut..

aku pon on je la, da xder pglmn xder pengthuan lak 2..bak kate owg bute mata, telinga, kaki, tangan dan siku la.keh3

sampai waktu yg ditetapkan aku pon dtg la ktho dengan xcitednya...dlm jiwa ni bekobar2 nk lumbe kayuh ngan pinky gurlz..haha

tp ko nk tahu aku nie boleh la plak gune jeans ngan selipor korea..huahua..tp nasib baik la ader insan yg bernama sahabat...jeng3...sape erk???

emmm Time kasih Pada Cek Leha ala anak mama arisun 2...hhuhu..sbb die bg pinjam kasut..huhuhu

pas 2aku bwk la beskal peh handal gak..tp terry n faaz dtg lambat ket sbb g konvo bf die...hua3..

pelik dan ader sesuatu yg ganjil aku rase pd beskal aku.....tp aku xluahkan pd lani n the geng...malu ooo, tokeh resort xreti naik beskal..wkakaka

ape aku rase??? nk tahu x.......aku rase nape la beskal aku nie berat bapak...kayuh gune kaki pon cam penat, kayuh gune tangan pon same aku geram kayuh gune gigi je..hua3..penat aku berkayuh2...sakit kaki2 aku nie, ...

rupe2nya kowg nk tahu beskal 2 ader seting2 la lak cam laptop, naik bukit lain, jalan rata lain..masya-Allah aku mane la tahu benda2 cm2, eeee xpenah pon tahu...masya-Allah kebodohan sangat terserlah kan3..tp xper 2 la kekurangan aku, dan kelebihan yg ader kat dieowg...cyg kowg..

pas2 sampai la tasik kejut,,,huhohuho..kat sane jmpe la wali songgo yg sekapal ngan aku dtg dr jawa 2, pas 2 jmpe gak anakmas cek tom n jeng3 putera idaman kacang berjoging...hua3..bagus2 sekapal bdk linguis kat c2..

dah xlame pas 2 datang la 2 owg yang sangat mendebarkan perasaan dan meluruhkan ati dan jantung aku...wkakakka...sape lg klo bukan bdk2 ati kering ice-cream poyo n kuey teow la...

nie benda yg aku xleh tahan gler lorr..wkakak...ice-cream sangat comelll wooo mase itu dengan berseluar kuning..wkaka..mcam pemain bola sepak brazil( kaka)...hua3..gler punyer gaban la ice-cream..

pas xtvt sedut lemak 2, kami berposing lor...name pon bdk2 linguis, sape yg xpandai posing...dgn si kumom style cam sotong, pandai die wat aksi terbelit2, pingky gurlz dengan peacenya, kc dengan keseksiannya, mek (ina) dengan senyum siputnye, muni dengan hati berbunge2, uda dengan kepasihan dialek utaranya, leha dengan kedurianannya, ice-cream dengan kepoyoannya serta dengan kuey teow dengan kescandalannya..hua3

aku je bergambar dengan keayuan, kesopanan dan kesusilaannya..hua3..

pah 2, ari nak ujan..cepat2 balik????...

nk ucap time kasih ckali lg kat leha, angkatkan beskal aku..huhu..aku bukan buli taw, aku just praktickan ape yg liyana si kaki buli 2 buat kat aku slama nie..hua3..

pas 2 ble nk gerak je hujan twon dgn lebat gler, bygkan da la bwk basikal pon goyang2, tambah ujan lak, masya-Allah...xreti la mak keadaan camnie nyah..hua3..ilang makup mak..kah3

rehat jap kat bustop ppbl, pas reda 2 aku dengan mahconya bwak la beskal, pas2 alih2 ice-cream nie leh ader kat dpn aku lak, xreti ke apa ice-cream ni bwk beskal..hahah..pas tu ice-cream pon jatuh la (konotasi)phm2 sendiri la eh..wkakaka

nasib baik xder owg nampak, klo la fairuz bdk FBI 2 nampak, jatuh shm,,wkakak..

pas2 kiteowg balik la dlm keadaan basah dan kuyup dan mulup..wargh sejuk maaa..aku telan ae 2 biji panadol sblm ke pesta konvo....

warghhhh best la kowg...t kte tgu program bbq lak eh...sure gempak ble 2group ini bersatu ati..wkakaka

9 comments:

KaCaNg87 said...

ble nk wt proposal psl bbq ni?hahah

nk join gk misz pejai..ngeeeee~

bio-jai said...

mgu dpn kite bincang sal proposal nie eh???...

lg senang kacang da joint......,,, xyah bazir duit beli kacang2 lain,, makan kacang87 je la eh..hua3

Be who you are said...

Nak BBQ je...Ish dah la resort tu bkn semua org blh gi. Kalau tak de line ssh la sbb i ni kan busy. Kalau tak dpt nak contact ssh la

KaCaNg87 said...

mkn kacang87?haishhhhhhhh..xmooooo

xnk join laaa..tkottttt

bio-jai said...

hua3...kuang asam pedas ko ice-cream..

hahah..berani2 kutuk resort eh...kang misz pejai bakar u kat pemanggang bbq 2 baru padan muke..

ala u tdo saje bilik i lorrr...cam hotel 5 bintang..

xcaye tanye kuey teow...hahah

bio-jai said...

hahah...

alololo kacang misz pejai memain je lorr..

mis pejai rase sebelum mkan kacang misz pejai da kene tembak pakai senapang patah oleh putera_idaman kacang..hua3

kueyteowkungfu said...

hahhahahaahaha.
lwk..lwk...

senakal2 ak mse kcik2 dlu duk men pnjat2 pkok sume..tp mse hujan xdela grk g mne2.duk umh je o bteduh kt mne2.

tp ble nek umo 21 ni,pergh!mmg gler!
de ke g redah hujan!mmg gler kentang!hahahahahahaha.

ni sume lani n mek nyer idea la ni![diorg y ak nnmpk, xtau pn idea spe sbnrnye...huahuhahua]=p

tp...mmg sweet memory la~~~
ice cream ya da cair, miss pejai y hmpir demam n kumom y x abes2 b'gmbar!hakhakhakhak.

bio-jai said...

hahah...

bukan stakat gler kentang, giler pisang, durian, lobak, strawbwry...sume ar giler..

tol2 giler punyer sonok...hahah..

bebaloi-baloi, best ar...hua3

ati kering jd basah wooo..kena ujan

KaCaNg87 said...

hak3..memg besh gler r...ble lak nk g round2 blkg KKm..kte g kebun belimbing 2..tp kacang nk nek moto, x nak dh nek beskal..kang tuutttt cm misz pejai..haha..malu wehh kt studen2 dr utan nt kalo tutt plak..hik3..
ati kering jd basah?haha..sumer gara2 men beskal tgh ujan la 2..huhuh
kacang dh approve komen misz pejai..^_^
*sape nk tembak misz pejai?haishh..nk kne bdk 2*huahuahua